5 anys després, #ArasaImputat – Roda de premsa, 3 de març a les 11:00 (Ciutat de la Justícia)

Les 57 persones querellants per les agressions del 27 de Maig de 2011 (som27M) demanem que es condemni el Mosso d’Esquadra Jordi Arasa, el màxim responsable de les ARRO durant el desallotjament de Plaça Catalunya.

Roda de premsa, 3 de març a les 11:00 (Ciutat de la Justícia)

El proper dijous 3 de març a les 10.00h ha de comparèixer davant la jutgessa Maria José Ortega Moreno del Jutjat d’Instrucció Núm.4 de Barcelona el sots-inspector Jordi Arasa de la unitat d’antiavalots ARRO dels Mossos d’Esquadra. Està investigat per l’agressió a 5 querellants del nostre col.lectiu durant el desallotjament.

imag5413_0

El mes de juliol de 2014 l’Audiència de Barcelona va condemnar Arasa a una pena-multa de 45 dies pels múltiples cops de porra que va propinar a David Fernàndez –exdiputat de la CUP-AE– durant el desallotjament de l’acampada indignada de Plaça Catalunya el 27 de maig de 2011. La secció novena de l’alt tribunal català considerà que l’agent va cometre una falta de lesions doloses i assegurà que l’actuació va ser “injustificada, contra ciutadans asseguts pacíficament” i, a més, es va fer incomplint els protocols obligats d’actuació per a la policia catalana. La sentència també va obligar Arasa a indemnitzar David Fernàndez amb 210 euros.

Després d’aquesta condemna, un informe pericial ha determinat que ell és l’antiavalot que efectivament va agredir 5 dels querellants que estàvem asseguts pacíficament a la Plaça Catalunya durant el desallotjament del 27M.

Jordi ArasaDes del col.lectiu de querellants estem satisfets i ens felicitem d’haver aconseguit arribar a aquest punt. No obstant això, també volem denunciar que el magistrat que portava el cas fins ara, Josep Maria Miquel Porres, només hagi vist indicis en aquest delicte i hagi mantingut el sobreseïment per a tota la resta tot qualificant l’operació de ‘proporcional’. Una instrucció incompleta que no ha investigat els fets i que consagra la impunitat policial en un context de criminilització de la protesta i de retallada constant dels drets i llibertats (llei ‘mordassa’, etc). És per això que volem anar més enllà i demanem que l’exconseller d’Interior Felip Puig, màxim instigador, i tota la cadena de comandament organitzadora de la brutal agressió que vam patir, siguin també jutjats.

CONVOCATÒRIA 

Acte: Roda de Premsa del col.lectiu som27M en relació a la Querella per les agressions rebudes durant el desallotjament de Plaça Catalunya
Dia i hora: Dijous 3 de març, 11.00h
Lloc: Ciutat de la Justícia (Entrada Principal)

Contactes: som27m@gmail.com
Anna (655 758 155)
Anton (661 246 170)
Rol (670 454 269)